De Ondernemer

Vele handen maken licht werk!

Samen met de gemeentes, scholengemeenschappen, het bedrijfsleven en andere hulpinstanties zijn wij continue actief in het aanpakken en voorkomen van hulpvragen en problemen op het gebied van opgroeien, ontwikkeling en veiligheid. Paco Serrano Saavedra werkt samen met professionele hulpverleners die begaan zijn met de toekomst van, kinderen/ jong volwassenen en ouders. Door naar hun te luisteren en hun te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun kwaliteiten, willen wij een basis creëren voor een haalbaar en realistisch plan voor de toekomst. Dit behalen wij door onze eigen methode en Visie. Echt geloof omvat dus een goed gefundeerd vertrouwen en een onwankelbare overtuiging.

Hobby's (Muziek)

Naast de toekomstgerichte begeleiding vindt El Progreso de combinatie van hulpverlening met sport en muziek belangrijk. Zowel sport als muziek zorgt voor ontspanning en beide zijn een uitlaatklep voor jongeren. Sport en muziek brengt jongeren in contact met elkaar en haalt ze uit hun isolement. Om gezond te blijven en zich te ontwikkelen heeft een mens beweging nodig. 

Muziek zorgt bijvoorbeeld voor een fijn gevoel door stimulering van de beloningssystemen in de hersenen. Vrolijke of opzwepende muziek veroorzaakt onder andere een hogere productie van dopamine waardoor je je beter voelt.

Sport Clubs

Het gevolg van sporten is dat je beter kunt omgaan met de uitdagingen van het leven. Voldoende beweging houdt de verschillende lichaamsfuncties op peil, zoals de bloedcirculatie, de ademhaling, de spieren, de gewrichten en de botten. Daarnaast heeft beweging effect op de stofwisseling en het lichaamsgewicht en versterkt het de weerstand. Ook het slaappatroon verbetert. Werk je aan je gezondheid niet alleen op fysiek gebied, maar ook emotioneel en mentaal.

Liefde voor sport en muziek blijft tot op hoge leeftijd een belangrijk aspect in iemands leven en is daardoor een belangrijke bindingsfactor. Wij bieden onze jongere de gelegenheid om zichzelf te ontwikkelen door middel van sport en muziek.